MSC Magnifica

Igår kom jag hem från en sjukt fantastisk resa! Det har verkligen varit hur kul som helst! Jag var på en Medelhavskryssning med familjen och våra familjekompisar!

Resan började i Venedig. Venedig är en hur mysig stad som helst! Det är inga bilar inne i själva stan, endast kanaler med båtar. Så det är en väldigt stor skillnad emot att ha en massa bilar runt sig hela tiden! I Venedig så åkte vi gondol, det var verkligen helt fantastiskt mysigt att åka runt i Venedig under en massa små broar och på små kanaler genom stan. I Venedig gick vi mest och strosade runt bland alla mysiga gränder och besökte bla. Rialtobron och Markusplatsen. Det är ganska roligt att åka båttaxi istället för vanlig taxi! Vi stannade i Venedig i två dagar innan själva kryssningen började. Venedig är verkligen en stad som alla borde se!

Sen hoppade vi på båten som heter MSC Magnifica som är sjukt stor och fin! Det finns ju en massa saker att göra på båten då! Det finns ju pooler på däck och många, många solstolar, fotbolls/basketplan, 4D bio, liten bowlingbana, massor med barer, restauranger, casino, stor teater med olika shower varje dag efter middagen m.m. Väldigt god 4-5 rätters middagar varje dag, med 2 servitörer som servar en hela tiden. Olika teaman på middagarna, t.ex. två gala middagar. Så är det massa underhållning vid poolerna nån gång varje dag.

Vårat första stopp efter Venedig var Bari som ligger typ på "Italienska klacken". Där gjorde vi egentligen inte så mycket, men det var ändå kul att se hur folk lever där. Där var människorna inte så rika, de bodde inte i så fina hus eller så. Vi gick i några gränder och en massa gummor satt utanför sina hus och gjorde pasta. Medan gubbarna spelade nåt spel typ. 

Nästa dag var vi i Katakolon i Grekland. Där åkte vi och kollade på Olympia där de Olympiskaspelen började en gång i tiden. Det var ändå ganska kul att ha varit där, men det var väldigt varmt och mest olika slags stenar och så, hehe.. Sen gick vi runt lite i den lilla staden Katakolon då, där var det ju väldigt mysigt och så!

Dagen efter kom vi till Turkiet, till staden Izmir som är Turkiets tredje största stad. Där gick vi runt i typ bazarer/marknad. Jag vill lova att det är sjukt roligt och intressant att vara blond och gå runt där! Haha, typ alla man går förbi säger något till en "Hello Angel, Hey Barbies, Where are you from? Sweden! Oh, I love Sweden!" är bara en liten del av det man får höra. Haha!

Morgonen efter satt vi ute på däck och åt frukost samtidigt som båten gled in i Istanbul, inte helt fel vill jag lova! Istanbul är en väldigt cool stad! 20 miljoner människor bor där! Så det är sjukt stort! Vi var inne i den blå moskén som är en väldigt känd moské, där var man tvungen att gå barfota och ha skynken på sig om man hade för korta shorts eller om man visade axlarna. Ganska spännande! Haha, men det var väldigt mycket folk där, och det var väldigt stort inuti moskén! Så var vi utanför den andra största kyrkan i världen tror jag det var, Topkapi palatset var vi också utanför. Så var vi i nåt underjordisk vattenverk typ, och det var jätte häftigt! Så var vi i en jätte stor bazar! Det var kul att se! Jag prutade faktiskt lite när vi var där! haha Där var det också intressant att vara blond kan jag säga! Så åt vi ju såklart kebab där också, vi satt vid nån känd bro som jag inte kommer ihåg namnet på och åt.

Sen spenderade vi en heldag till havs! Då blev det väldigt mycket sola och bada! Vi såg då även på 4D bion, och det var väldigt coolt! Så blev det ju en massa goda milkshakes och drinkar, som alla andra dagar också! På kvällen var det den andra galamiddagen! Då ska man vara väldigt uppklädd och det är extra fin mat till middagen. Då fick vi även tårta och champagne och alla satt med typ små dukar/servetter och vevade med i luften till en låt vid middagen. Väldigt roligt!

Sista staden vi besökter var Dubrovnik i Kroatien. Där var det också väldigt fint! Där var det sjukt varmt! Det var ju varmt på alla ställen vi var på hela tiden liksom, men i Dubrovnik stod det verkligen helt stilla! Vi besökte gamla stan, det var typ som en borg man gick runt i med lite små affärer och annat. Mysigt, men som sagt otroligt varmt!

Sen bar det av tillbaka till Venedig där vi avslutade resan! Flygresan hem var väl mindre kul, men vi överlevde det också!

Jag har inte orkat lägga in några bilder till datan ännu, men det kanske kommer senare! Det var i alla fall en grymt bra resa! Så himla najs att åka med en så himla stor båt, komma till en ny stad varje morgon, sen gå tillbaka till båten och ha det allmänt bra. Helt fantastiskt bra! :D
Men här kommer en liten bild på båten vi åkte med! Men det är svårt att se på bilden hur stor den egentligen är, men jag kan lova att den är grymt stor! ;)


Haha, jag hoppas att alla som läser detta har haft det bra i Sverige också!


RSS 2.0